Цената на водата в Разград се покачва с 65 стотинки на кубик

By 13 Декември 2019 Прочетена 3110 пъти 0
Това става ясно от Комисията за енергийно и водно регулиране Това става ясно от Комисията за енергийно и водно регулиране снимка: КИС 13

Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ е одобрила бизнес плана за развитие на дейността на "Водоснабдяване - Дунав" - Разград като ВиК оператор за периода 2017-2021 година, както и цените на услугите.

Така за 2020 година, от 1 януари, е определена комплексна от 3,42 лв. за кубически метър питейна вода с ДДС. Искането за по-висока с 65 ст. на кубик цена на водата в Разград бе залегнало в бизнесплана, изготвен в началото на тази година от ръководството на водоснабдителното дружество и депозиран в КЕВР, с мотивация, че разходите за ВиК услугите са нараснали значително и цената вече е под себестойността на услугите.


Нормативната процедура предвижда цените, залегнали в доклада, да бъдат одобрени окончателно на открито заседание на Комисията по енергийно и водно регулиране с участието на представители на ВиК-дружествата, насрочено за 17 декември. Комисията е направила анализ на социалната поносимост и социалния ефект на цените на ВиК услугите в района, обслужван от разградското водно дружество.

Изчислението е направено съгласно данни от Националния статистически институт за средномесечен разполагаем паричен доход на лице от домакинство за област Разград за 2018 година Заключението на експертите, изготвили доклада, е, че цените на ВиК услугите за битови и приравнените към тях обществени, търговски и други потребители са на нивото на социалната поносимост.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 13 Декември 2019 19:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net