Установиха заразен с COVID-19 служител в дом за стари хора в Разград

By 26 Октомври 2020 Прочетена 1696 пъти 0
Установиха заразен с COVID-19 служител в дом за стари хора в Разград Установиха заразен с COVID-19 служител в дом за стари хора в Разград КИС 13

Общо 50 нови случая на COVID-19 са регистрирани на територията на област Разград от 23 до 25 октомври. За това съобщават от Регионалната здравна инспекция в областния град.

20 от новоустановените случаи са в Разград, по 3 са регистрирани в селата Езерче, Веселина и Мортагоново, по 2 в Исперих, Дянково, Кубрат и Благоево и по 1 в Недоклан, Завет, Райнино, Сеслав, Бели лом, Беловец, Гецово, Стражец, Тодорово, Малко Йонково, Сейдол, Радинград и Мъдрево.

Всички контактни лица са установени и поставени под карантина.

Поставените под карантина са две паралелки от осми клас в НПТГ “Шандьор Петьофи” в Разград и една паралелка от осми клас в СОУ “Христо Ботев” в Кубрат.


Сред новоустановените случаи е служител в Дом за стари хора – Разград. На помещенията в социалното заведение е извършена необходимата дезинфекция. Започнато изследване на персонала и домуващите.

С това общият брой на регистрираните случаи в Разградско нараства до 452 от началото на пандемията.

Активните случаи към момента са 238, като от тях 165 души са поставени под домашна изолация, а 73 са приети за болнично лечение.

На 25 октомври от коронавирусната инфекция е починала учителка на 48 години от Разград. Тя е преподавала в ОУ “Вапцаров” и е била съпруга на Ангел Петков, началник на РУО на МОН.

За изминалата седмица са оздравели 4 души, починали са 6. Новорегистрираните са 130, а общо поставените под карантина - 244.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net