В Разград обсъдиха мерките за превенция на домашното насилие

By 20 Септември 2019 Прочетена 1342 пъти 0
По време на работната среща се състояха дискусии за проблемите в българско семейство По време на работната среща се състояха дискусии за проблемите в българско семейство снимка: КИС 13

Работна среща за превенцията на домашното насилие се проведе в Разград.

Събитието бе организирано от Центъра за съзидателно правосъдие и Областната дирекция на МВР. Действията на институциите са насочени към обществена осведоменост и информираност, идентифициране и ранно сигнализиране, както и към професионална подкрепа за пострадали от домашно насилие.

В работната среща участие взеха заместник-областният управител Евгени Драганов и председателят на Общинския съвет в Разград Надежда Радославова.

На срещата бе отчетено, че е постигнат значителен напредък в посока борба с домашното насилие - в община Разград се изгражда кризисен център за пострадали, който е с американска помощ. Дарението на стойност 254 000 щатски долара е от фонда на офиса за военно сътрудничество и Програмата за хуманитарна помощ на посолството на САЩ у нас. Избран е изпълнител на ремонтните дейности, който вече реализира проектното задание. Създаването на кризисен център за жертви на домашно насилие и трафик в община Разград е планирана мярка в годишните планове за развитие на социалните услуги през тази и следващата година.

По време на работната среща се състояха и дискусии за проблемите в българско семейство, които пораждат домашно насилие.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 20 Септември 2019 15:38
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net