В Разград осъдиха двама, опитали се да дадат подкуп на полицаи

By 14 Октомври 2019 Прочетена 1110 пъти 0
Решенията на Окръжен съд - Разград подлежат на обжалване или протест пред Апелативен съд - Варна Решенията на Окръжен съд - Разград подлежат на обжалване или протест пред Апелативен съд - Варна снимка: КИС 13

Условни присъди за опит за подкуп на полицаи постанови Окръжният съд в Разград.

И двата случая става дума за шофьори, които са предложили пари, за да избегнат санкции за нарушения на Закона за движение по пътищата.

По първото дело Разградският окръжен съд постанови условна присъда и наложи глоба на мъж от Раковски, подхвърлил 30 лева в полицейска патрулка, за да не му съставят фиш за това, че карал без задължителните къси светлини. Тъй като се е признал за виновен, делото се е гледало по съкратената процедура и наложеното му наказание е намалено с 1/3. Така той е осъден за 6 месеца и да плати глоба в размер на 200 лева.

При втория случай 47-годишен мъж от село Духовец, община Исперих, направил опит да даде подкуп на полицай, тъй като бих хванат да шофира без свидетелство за правоуправление. Пак по съкратената процедура, той получи условна присъда от 4 месеца и глоба в размер на 200 лева.

Решенията на Окръжен съд - Разград подлежат на обжалване или протест пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net