В Разград се проведе 7-то издание на конкурса за млади пианисти "Димитър Ненов"

By 01 Април 2019 Прочетена 1816 пъти 0
В категорията за индивидуални изпълнители се конкурираха 20 деца и младеци, разделени в пет възрастови групи В категорията за индивидуални изпълнители се конкурираха 20 деца и младеци, разделени в пет възрастови групи снимка: КИС 13

Два дни млади пианисти си оспорваха отличията в седмото издание на националния конкурс "Димитър Ненов" в Разград.

На сцената на читалище "Развитие 1869" своя талант показаха дарования от Шумен, Казанлък, Силистра, Габрово, Сливен и Разград и две деца от Санкт Петербург.

В категорията за индивидуални изпълнители се конкурираха 20 деца и младеци, разделени в пет възрастови групи, а в категорията "Клавирни дуа" участва само една двойка. Чрез жребий бе определена поредността на прослушването им.

Организатори на музикалния форум бяха Oбщина Разград, Народно читалище "Развитие 1869" и къща-музей "Димитър Ненов". Целта на конкурса е да поощрява талантливите млади хора. Той е възможност да се популяризира името на един композитор с национално значение, който заслужава да бъде признат и за световно значим, подчерта пред присъстващите председателят на Общинския съвет в Разград Надежда Радославова.

Председателят на журито Евгени Желязков даде висока оценка на конкурса и пожела на участниците още по-големи успехи.

Най-много отличия спечелиха младите таланти от Казанлък, Габрово и Разград, а преподавателите им получиха специалните награди на читалище "Развитие".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net