В Разград започна първият международен кинофестивал за детска и младежка публика

By 06 Ноември 2019 Прочетена 1372 пъти 0
До 9 ноември посетителите на фестивала ще могат да видят безплатно най-гледаните игрални, документални и анимационни филми До 9 ноември посетителите на фестивала ще могат да видят безплатно най-гледаните игрални, документални и анимационни филми снимка: КИС 13

В Разград започна първият международен кинофестивал за детска и младежка публика "Не на шега". 

До 9 ноември посетителите на фестивала ще могат да видят безплатно най-гледаните игрални, документални и анимационни филми от последните няколко години. В програмата са включени 11 пълнометражни и 18 късометражни филма.


На откриването на фестивала присъства избраният за кмет на Община Разград Денчо Бояджиев, който приветства участниците в събитието и пожела успех на организаторите и приятни емоции за децата.  Сред гостите на фестивала са също режисьорът и сценарист на анимационни филми Вера Донева и художник-аниматорът Настимир Цачев, които се срещнаха с деца от Основно училище "Никола Икономов".

В рамките на фестивала ще има и ателие за анимацинно кино, където децата ще имат възможност да направят от пластелин собствена творба с измислени от тях сюжет и герои.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 06 Ноември 2019 15:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net