Вандали отново потрошиха люлка за игра на деца с увреждания в Разград /ВИДЕО/

By 11 Януари 2021 Прочетена 1520 пъти 0

Отново счупиха въртележката на площадката за деца с увреждания в Разград.

Първото посегателство беше още преди официалното откриване на 15 септември миналата година.

От Общината заявиха, че съоръжението ще бъде ремонтирано най-вероятно до края на седмицата. Вземат се и мерки за предотвратяване на подобни посегатества в бъдеще.


Идеята за изграждането на площадката е на малката Криси. Това е единственото място в Разград, където деца с увреждания като нея могат да играят със свои връстници. Затова момиченцето е било много щастливо, когато е видяло откриването на площадката за първия учебен ден. Оттогава досега обаче тя става за втори път.

Обект на вандалски прояви. Площадката бе изградена със съвместно финансиране и обединени усилия на местната власт, гражданите и бизнеса в името на децата на Разград.


Неизвестните вандали са счупили едно от съоръженията за деца с увреждания – рампите, по които инвалидните колички се качват на въртележката. Те бяха намерени извадени от съоръжението и захвърлени в тревната площ наблизо, счупени са, липсват и свързващите елементи между рампите и основната част от конструкцията.
 

От "Паркстрой" съобщиха, че вече е направен частичен ремонт на съоръжението. В ход е изработването на някои допълнителни детайли.

Окончателното възстановяване на конструкцията ще стане според техническите изисквания.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 11 Януари 2021 16:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net