Влошена пътно-транспортна обстановка: В Разград увеличават състава на комисията по безопасност на движението

By 20 Декември 2019 Прочетена 1343 пъти 0
Комисията ще засили и интензитета на работа, като се предвижда да заседава минимум 4 пъти през следващата година Комисията ще засили и интензитета на работа, като се предвижда да заседава минимум 4 пъти през следващата година снимка: КИС 13

Увеличават състава на областната комисия за безопасност на движението в Разград.

Това се налага поради влошената пътно-транспортна обстановка и необходимостта от превенция. Освен това комисията ще засили интензитета на работа, като се предвижда да заседава минимум 4 пъти през следващата година.

С цел по-голяма ефективност, в състава на комисията ще бъдат включени допълнително представители на Регионално управление на образованието, Центъра за спешна медицинска помощ, Регионална здравна инспекция, Окръжна прокуратура и общините на територията на областта, както и на всички действащи неправителствени организации, които имат отношение към подобряване на безопасността на движение.


Към ефективни мерки в тази насока призовава в нарочно писмо до комисията и председателят на Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата".

Актуалната справка за настъпилите на територията на областта пътно-транспортни произшествия и техните последствия през тази година показва, че макар броят на пътните инциденти да намалява, превантивните мерки трябва да се засилят, считат в комисията. Данните от полицията сочат, че за времето от 1 януари до 30 ноември на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР в Разград, са регистрирани общо 392 пътнотранспортни произшествия, от които 98 тежки – с 10 загинали и 130 ранени граждани.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 20 Декември 2019 17:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net