Задържаха избягалия от сградата на полицията в Разград рецидивист

By 24 Януари 2020 Прочетена 1695 пъти 0

Задържан е избягалият от сградата на Областната дирекция на МВР в Разград рецидивист.

Това е станало вчера при полицейска операция в района на село Острово. Предстои прокуратурата да внесе искане в районния съд за вземане спрямо задържания на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража".

28-годишният Емил Великов, който избяга от сградата на ОДМВР - Разград на 14 януари, е арестуван късно снощи. Задържането му е резултат от целенасочените активни действия на полицията от деня на изчезването му. Той бе обявен за общодържавно издирване с мярка "принудително довеждане".


При проведената полицейска операция около 21:30 часа на 23 януари мъжът е установен на около километър и половина от село Острово в посока съседното село Брестовене. Полицейски служители разпознали издирвания и го задържали. Приведен е в Районното Управление в Разград, където е задържан за срок до 24 часа.

Припомняме, че Районната прокуратура в Разград ръководи досъдебното производство за извършено престъпление по член 297 от Наказателния кодекс, по който се привлича към наказателна отговорност всеки задържан под стража по установения ред, след извършено бягство. Осъжданият многократно 28-годишен мъже обвиняем и за кражба в условията на опасен рецидив и теглене на пари от чужда дебитна карта.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 24 Януари 2020 15:38
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net