Започва едномесечно тестово замерване на качеството на въздуха в Разград

By 12 Април 2019 Прочетена 1839 пъти 0
С безвъзмездно предоставената апаратурата  ще се отчитат 6 показателя за качество на въздуха С безвъзмездно предоставената апаратурата ще се отчитат 6 показателя за качество на въздуха снимка: КИС 13

В Разград започва едномесечно тестово замерване на качеството на въздуха.

Инициативата е по предложение на Областния управител Гюнай Хюсмен.

С безвъзмездно предоставената апаратурата ще се отчитат 6 показателя за качество на въздуха. Чрез нея има възможност за замерване на азотен диоксид, въглероден окис, серен диоксид, озон, сероводород и финни прахови частици.

Информацията от замерванията в реално време може да се препраща към 10 телефонни или компютърни устройства чрез специална софтуерна платформа. Има различни варианти за поставяне на станцията, за оповестяването на информацията на интернет страниците на Областна администрация и Общината, а също и на видеостената на Общинския културен център. 

Данните от замерванията могат да се използват за обобщения и анализи от експерти от РИОСВ - Русе и РЗИ - Разград. След допълнителни настройки и доуточняване на местоположението й базовата автоматична станция ще бъде пусната в експлоатация най-вероятно в понеделник, като ще бъде обявено допълнително къде може да се проследят данните, които отчита.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 12 Април 2019 16:37
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net