Затягат контрола в Разград заради COVID-19 /ВИДЕО/

By 16 Март 2020 Прочетена 2079 пъти 0

От днес е променен пропускателният режим в сградата на Общинска администрация в Разград, във връзка с въвеждането на противоепидемични мерки за ограничаване разпространението на COVID-19.

Посетителите влизат през официалния вход, а служителите в институциите, които работят в сградата – през западния вход, откъм паспортна служба. Административното обслужване се извършва само на партерния етаж – в Центъра за административно обслужване и отдел "Местни данъци и такси".

Дезинфекция се извършва от днес и на детските площадки и автобусните спирки в Разград, както и по кметствата в Общината.


Обектите на пазара в Разград не се затварят, като ограничения има само за закусвалните и заведенията за обществено хранене, които трябва да премахнат масите и столовете пред тях, за да продават храна за вкъщи. На търговците са дадени изрични указания строго да спазват санитарно-хигиенните изисквания при обслужването на клиенти. Общината уточни с търговците и графика на дезинфекциране на общинския пазар с препарат, което започна още на 13 март. След съгласуване то се извършва сутрин преди да са дошли клиентите – в 06:00 часа и в 14:30 часа, когато на пазара има по-малко хора. 

Във връзка с принудителната училищна ваканция директорът на Регионалното управление на образованието в Разград Ангел Петков е разпоредил на училищните сайтове своевременно да се оповестяват организацията на обучението в електронна среда и възможните информационни канали за родителите. Директорите на училища имат задача да създадат условия служителите и работниците да изпълняват своите задължения дистанционно или да бъдат на разположение на административното ръководство за изпълнение на служебните и трудовите си или други възложени от работодателя задължения.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 16 Март 2020 16:37
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net