22-ма излекувани от COVID-19 в Русенско за ден, новите случаи са 2

By 14 Август 2020 Прочетена 2635 пъти 0
Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция КИС 13

По данни на Регионалната здравна инспекция в Русе за изминалото денонощие на територията на областта са констатирани два нови случая на коронавирус.

Става дума за двама мъже на 47 и 49 години от Русе. За момента те са в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и именно затова са оставени под домашна изолация.

Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 264, като активните случаи са 87. От тях 32-ма са на болнично лечение, а другите 55 са под домашна изолация.


Сред добрите новини е, че за последните 24 часа нови 22 души от областта са преборили коронавирусната инфекция, като 18 от тях са от дома за стари хора "Възраждане". От началото на пандемията броят на оздравелите от коронавирус вече достигна 142-ма, като само от дома те вече са вече 31.

От обитателите на социалното заведение 19 души все още остават на болнично лечение. 14 от тях са в инфекциозното отделение на Университетска болница "Канев", трима в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ "Медика Русе", а други двама в обособения COVID-сектор на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. 23-ма души са безсимптомни и са изолирани във вила „Липник“ в село Николово, която е на Община Русе, а други четирима души без оплаквания, които са били в домашен отпуск остават под домашна изолация.


От персонала на болнично лечение остава само 63-годишната жена, работеща в социалната институция като трудотерапевт, а под домашна изолация са други трима души – една от санитарките, както и социалният работник и социалният асистент.

За съжаление за последните няколко седмици починаха седем от обитателите на социалната институция. Всички те бяха с положителни резултати от PCR тестове за коронавирус и бяха хоспитализирани в различни лечебни заведения в Русе.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 14 Август 2020 15:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net