30 години Съюз на демократичните сили

By 06 Декември 2019 Прочетена 1387 пъти 0
На 7 декември 1989 година, като коалиция от група неправителствени организации и възстановени стари партии, се основава СДС На 7 декември 1989 година, като коалиция от група неправителствени организации и възстановени стари партии, се основава СДС снимка: КИС 13

Утре се навършват 30 години от учредяването на Съюза на демократичните сили.

Той е създаден на 7 декември 1989 година като коалиция от група неправителствени организации и възстановени стари партии, чиято цел е отхвърлянето на тоталитарната система и установяването на демокрация в България.

По случай годишнината, настоящи и бивши лидери на СДС в Русе се събраха, за да отбележат тази историческа дата. Членът на Националния изпълнителен съвет на СДС Станимир Станчев благодари на представителите на другите политически сили, че уважиха техния празник.


Бившият кмет на Русе Елеонора Николова се върна 30 години назад във времето, когато с протести бе поставено началото на демокрацията в България.

Кметът на Русе Пенчо Милков, заместник-областният управител Свилен Иванов и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев също поднесоха своите поздрави за годишнината от създаването на СДС.

Водосвет по случай годишнината от създаването на СДС отслужи отец Стефан.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 06 Декември 2019 15:44
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net