79 протокола за неспазване на противоепидемичните мерки са съставени в Русенско

By 26 Октомври 2020 Прочетена 1175 пъти 0
79 протокола за неспазване на противоепидемичните мерки са съставени в Русенско 79 протокола за неспазване на противоепидемичните мерки са съставени в Русенско снимка: КИС 13

През изминалата седмица на територията на област Русе са извършени 356 проверки на лица за спазване на наложената им карантина. Служителите на Областната дирекция на МВР не са установили нарушения, свcрзани с неспазване на режима на домашна изолация.

През почивните дни до днес по обяд са съставени 79 предупредителни протокола за неспазване на противоепидемичните мерки.

Най-често срещаните нарушения са неносенето на маска и струпване на много хора на едно място без да се спазва необходимата дистанция от 1,5 метра.

При констатиране на повторно нарушение лицата ще бъдат санкционирани.


Към момента служителите на МВР осъществяват контрол за носенето на защитни маски или друго средство, покриващо носа и устата, включително кърпа, шал, шлем и т.н., в закрити обществени места.

Обект на проверки са средствата за обществен транспорт, лечебни и здравни заведения, аптеки, административни сгради и други места, до които имат достъп граждани.

Продължават и проверките на лица, поставени под карантина съвместно със съдействието на Регионалната здравна инспекция и общинските власти.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net