90 случая на COVID-19 за седмица, отчитат властите в Русенско /ОБЗОР/

By 18 Октомври 2020 Прочетена 2260 пъти 0
90 случая на COVID-19 за седмица, отчитат властите в Русенско 90 случая на COVID-19 за седмица, отчитат властите в Русенско КИС 13

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 6 нови случая на коронавирус.

5 от установените случаи са при мъже, а един при жена. Всички те са от Русе, като трима от заразените през последните 24 часа остават под домашна изолация, а останалите трима са хоспитализирани.

Сред новорегистрираните положителни PCR тестове няма такива на ученици или работещи в училищната система.


Въпреки спадът днес през седмицата ситуацията бе различна. За изминалите дни на територията на област Русе бяха регистрирани общо 90 случая на коронавирус, при 4789 в национален мащаб за същия период. 

От 12-и октомври до днес в България 1094 души бяха излекувани. Същевременно други 77 човека с положителен PCR тест за COVID-19 починаха. Що се касае до област Русе, то за същия период 18 души от региона бяха излекувани, а един почина.


Сред новозаразените в Русенско бяха и 6 учители - трима от СУ "Васил Левски"двама от МГ "Баба Тонка" и един от СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ". COVID-19 в учебните заведения в Русе застигна и двама първокласници от СУ "Васил Левски", един седмокласник и ПЧСУ "Леонардо да Винчи", както и 6-годишно дете от Детска градина "Слънце 1".

С тези случаи общият брой на диагностицираните с COVID-19 в Русенско от началото на падемията стана 552 души, като към днешна дата активните случаи са 143. Към момента 32-ма души са на болнично лечение, а 111 са под домашна карантина. 

От Областният оперативен щаб уверяват, че са в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Неделя, 18 Октомври 2020 12:38
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net