АПИ: Ремонтът на пътя Русе - Кубрат започва на 17 септември /ВИДЕО/

By 15 Септември 2020 Прочетена 1643 пъти 0

На 17 септември започва дългоочакваният основен ремонт на пътя Русе – Кубрат.

Това съобщиха от Aгенция "Пътна инфраструктура". Рехабилитацията на дългата близо 47 километра отсечка ще струва над 45 милиона лева.

Проектът се финансира по Оперативна програма "Региони в растеж" чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. За по-бързото му реализиране трасето е разделено на два лота. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 10 месеца.


Първата отсечка е 21,5 километра, като започва от кръстовището с пътя Русе - Варна и завършва на 2 километра след Ново село, в посока Тетово. Вторият лот е малко повече от 25 километра, преминава през селата Тетово и Беловец и завършва в Кубрат при пресичането с второкласния път за Разград.

Проектът предвижда изграждането на нова конструкция на местата с недостатъчна носимоспособност и полагане на нова асфалтобетонова настилка в целия участък. Ще бъде подобрено отводняването на настилката с възстановяване на банкетите и бордюрите. Отсечката ще е с обновени ограничителни системи, вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка. Ще бъдат ремонтирани и съоръженията по трасето с подмяна на хидроизолацията, дилатационните фуги, ще се положи нова асфалтова настилка и ще се монтират нови парапети и ограничителни системи.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 15 Септември 2020 19:53
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net