Автошкола в Русе вече 7 месеца работи с електронна система за контрол на кормуването

By 13 Ноември 2019 Прочетена 1678 пъти 0
Тя е подобна на тази, която се очаква да бъде въведена по искане на Министерството на транспорта Тя е подобна на тази, която се очаква да бъде въведена по искане на Министерството на транспорта снимка: КИС 13

Автошкола в Русе от 7 месеца работи с електронна система за контрол на кормуването.

Тя е подобна на тази, която се очаква да бъде въведена след съответната процедура за обществена поръчка. Освен внедряването на такава система, се предвижда часовете по кормуване да се увеличат от 31 на 42, за сметка на теорията, за която са отделени 26 часа. Сред новите изисквания към кандидатите за шофьорска книжка са кормуване през нощта и в интензивен трафик. Не се въвежда задължителен полигон.


Качеството на обучението не трябва да се вдига чрез механично увеличаване на броя на часовете по кормуване, смята собственикът на автошколата Румен Христов.  Това обаче ще се отрази на цената на шофьорските курсове, която се очаква да "тръгне" нагоре.
 

Автоинструкторът Диян Стоянов демонстрира нагледно как става отчитането на грешките на курсиста, който ги получава на електронната си поща и може след това да види къде е сбъркал, за да се поправи. Системата за контрол позволява и отбелязване на времето за спиране, почивка или зареждане, което после се добавя като по този начин не ощетява курсиста.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 13 Ноември 2019 17:11
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net