Борисов за магистралата Русе - В. Търново: "Хемус" е приоритет, за малайзици не съм чувал /ВИДЕО и ПОДРОБНОСТИ/

By 13 Септември 2019 Прочетена 2093 пъти 0
Освен това румънците не искали втори мост над Дунава при Русе на този етап Освен това румънците не искали втори мост над Дунава при Русе на този етап снимка: КИС 13

Румънците не искали още един мост над Дунава при Русе.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на обиколка на инфраструктурни обекти в града. Причината за това е, че инетерсът на Румъния е насочен към подобряване на транспортната свързаност на пристанището в Констанца. Премиерът заяви, че постоянно се водили разговори между транспортните министри на двете държави, но засега не успявали да убедят румънската страна от необходимостта да се изгради мост при Русе.

По време на посещението си в крайдунавският град Борисов бе категоричен, че държавата ще придобие военния завод "Дунарит" край Русе, ако предприятието излезе на публична продан.

По отношение на друг важен за региона инфраструктурен проект – магистралата Русе - Велико Търново Бойко Борисов заяви, че в момента е важно довършването на "Хемус". Припомняме, че в началото на август малайзийска компания заяви инвестиционен интерес да построи магситралата Русе - Велико Търново. Премиерът Борисов обаче не знаел за подобен интерес.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 13 Септември 2019 16:39
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net