БСП не държи на председателското място в новия Общински съвет в Русе

By 07 Ноември 2019 Прочетена 1296 пъти 0
Това заяви за телевизия КИС 13 председателят на общинската структура на партията Пламен Рашев Това заяви за телевизия КИС 13 председателят на общинската структура на партията Пламен Рашев снимка: КИС 13

БСП не държи да има председател на новия Общински съвет в Русе.

Ръководителя на структурата на социалистите Пламен Рашев заяви за Новините на телевизия КИС 13, че е необходимо единение, за да може местният парламент да работи ефективно. В тази връзка от БСП ще предложат комисия, която да изготви нов правилник за организацята и дейността на Общинския съвет.

От левицата очакват новият местен парламент да бъде единен, за да се вземат решения в интерес на русенци. Пламен Рашев се надява всички общински съветници да положат усилия, за да помагат на администрацията.


Едно от първите предложения, които ще направят от БСП е да се избере комисия за чистотата на въздуха и такава, която да изготви нов правилник за работа на Общинския съвет.

От БСП все още не са решили дали да издигнат кандидат за председател на Общинския съвет, тъй като не държат на всяка цена на тази ръководна позиция.

Припомняме, че сега като коалцияи "БСП за България" успя да вкара 14 представители в местния парламент, докато в предходния мандат от Българската социалистирческа партия разчитаха само на 6 в 51-членния Общински съвет.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 07 Ноември 2019 16:53
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net