COVID-19 в ОбС - Русе: Няма установени положителни проби сред контактните на Галин Ганчев /ВИДЕО/

By 15 Септември 2020 Прочетена 2254 пъти 0

Няма положителни проби на изследваните контактни лица на заразения с COVID-19 общински съветник в Русе Галин Ганчев.

Това потвърдиха от Регионалната здравна инспекция. Оттам съветват всички контактни лица да следят своето състояние и в случай на дори лека симптоматика, да потърсят медицинска помощ.

Галин Ганчев е почувствал неразположение ден след сесията на местния парламент на 10 септември, в резултат на което той сам се е изследвал за коронавирус. Пробата му е показала положителен резултат, но неговите контактни лица са отрицателни за COVID-19. В изследваните общински съветници също не е открито наличие на вируса.

Зала "Свети Георги", където се провеждат редовните заседания на Общински съвет, е дезинфекцирана изцяло.


Иначе за последното денонощие в Русенско са установени 4 нови случая на коронавирус. По данни на РЗИ заразените са мъже от Русе, като само един от тях - на 58 години - е хоспитализиран в Университетска болница "Канев". За момента той е в стабилно състояние. Останалите трима са без сериозни оплаквания и са оставени под домашна изолация.

Добрата новина е, че вече няма болни от COVID-19 потребители и служители в дом за стари хора "Възраждане". Последният излекуван е 79-годишен мъж.

Припомняме, че общият брой на диагностицираните с COVID-19 в социалното заведение беше 96, като от тях 86 бяха обитатели, а останалите персонал. От началото на епидемичния взрив в дома починаха 10 души.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 15 Септември 2020 16:57
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net