До 1000 лева глоба за горене на гуми или пластмаса за отопление през зимата в Русе

By 15 Октомври 2019 Прочетена 1408 пъти 0
В същия размер е и санкцията ако се пали огън на обществени места В същия размер е и санкцията ако се пали огън на обществени места снимка: КИС 13

Във връзка с предстоящия зимен сезон от Община Русе уведомяват всички физически и юридически лица за техните задължения за спазване на разпоредбите на Наредбата за опазване на околната среда.

Именно там е записано, че се забранява паленето на огън на открити места като междублокови пространства, паркове и градини и използването на нестандартни горивни материали като гума, пластмаси и ПДЧ плоскости за отопление или технологични нужди.

Предвидени са и глоби за неизправни отоплителни инсталации, които замърсяват въздуха, отделяйки сажди и дим в големи количества. Санкциите за нарушителите са до 1000 лв. за физическите лица и до 3000 за фирмите.

За нарушение на Наредба №15 за управление на дейностите с битови, строителни и масово разпространени отпадъци пък глобите за изгарянето им в или извън контейнерите и изхвърлянето в кофите за смет на незагасена жар са до 1000 лв. за гражданите и до 5000 за едноличните търговци и юридическите лица. При повторно нарушение глобата или имуществената санкция е в двоен размер.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net