Д-р Кожухаров: Напускането на двамата лекари от КОЦ - Русе е най-добро и за двете страни

By 28 Януари 2020 Прочетена 2192 пъти 0

Напускането по взаимно съгласие на д-р Катерина Генова и д-р Людмил Станев на Онкоцентъра в Русе е най-правилното решение за всички, дори и за тях.

По този начин управителят д-р Камен Кожухаров коментира ситуацията с оттеглянето на двамата лекари, заради обществен натиск и недоволство от пациенти и техни близки от лошото отношение към тях.

Освен това, по думите му, те не са имали и подкрепата на по-голямата част от персонала, именно заради лошо отношение към сестри и лекари по време на дежурства.  Според д-р Кожухаров, обаче, не е нужно да се драматизира за това кой ще провежда лечението на пациентите след напускането на д-р Генова и д-р Станев, тъй като в КОЦ – Русе имало достатъчно опитни лекари, които можели да поемат лечението на техните пациенти и никой нямало да бъде ощетен.


Въпреки оставките на д-р Генова и д-р Станев, насроченият за 4 февруари протест на пациенти и техни близки ще се проведе.

Междувременно се появи и искане от страна на жалбоподателите да се провери легитимността на д-р Камен Кожухаров като управител на Онкоцентъра в Русе, във връзка с подписването на договора му за управление.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 28 Януари 2020 15:12
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net