Два протеста събраха пред Онкоцентъра противници и поддръжници на отстранените лекари /РАЗШИРЕН РЕПОРТАЖ/

By 04 Февруари 2020 Прочетена 1635 пъти 0

Протест "За" и "Против" двамата лекари, които напуснаха Комплексния онкологичен център се проведоха в Русе. Едните са доволни, че пациентите няма да търпят повече грубото отношение на доктор Катерина Генова и доктор Людмил Станев, а другите искат те да се върнат на работа, за да продължават да спасяват човешки животи.

Хората, които са се сблъсквали с лошо отношение в Онкодиспансера и техни близки се събраха в района на "Вазата" в Младежкия парк, за да изразят своето възмущение от липсата на уважение към пациентите от страна на двамата напуснали лекари. Валя Ангелова сподели, че се разтройва всеки път, когато си спомни за грубото отношение към нея и сега е доволна, че д-р Генова и д-р Станев не работят вече в Онкоцентъра. Мария Недева пък е била диагностицирана с рак преди 5 години. След операция във ВМА в София, отишла с епикризата при двамата лекари, които по думите й са й отнели надеждата, че може да се излекува. Протестиращите се опасяват, че д-р Генова и д-р Станев могат да бъдат по някакъв начин реабилитирани и да се върнат на работа в Онкоцентъра.


От "Вазата" хората се отправиха на шествие до Онкоцентъра, където пък се проведе контрапротест на защитници на д-р Катерина Генова и д-р Людмил Станев. Според тях двамата трябва да бъдат възстановени на работа, тъй като са отлични специалисти, които спасяват човешки животи. Пациентите им признават, че са строги, но то е било за тяхно добро, за да могат да се излекуват по-бързо.

Според Антония Генова, която е дъщеря на напусналата лекарка, исканията на протестиращи да има психолог и достатъчно време, за да ги информират за състоянието и лечението на близките им, са изпълнени от години.

Управителят на КОЦ – Русе д-р Камен Кожухаров отново застана зад решението двамата лекари да напуснат, тъй като това искали 90% от персонала в лечебното заведение. Освен това, на тяхно място вече били намерени лекари, които скоро започват работа в Онкоцентъра.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 04 Февруари 2020 16:08
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net