Христо Иванов от Русе: Това управление се превърна в шампионат по наглост /ВИДЕО/

By 21 Октомври 2020 Прочетена 2161 пъти 0

Съпредседателят на "Демократична България" и председателят на партия "Да, България" Христо Иванов подкрепи русенци в протестите им за чист въздух.

Днес, заедно с местния лидер на партията Йоана Терзиева и активисти, се присъединиха към протестиращи пред сградата на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе.


Основното искане на хората е да бъдат монтирани датчици за вредните вещества, които да показват и откъде идват неприятните миризми. Освен това настояват разходите за тези датчици да бъдат заложени в бюджета на Община Русе за следващата година.

От "Да, България" изискват държавните институции да приложат закона, за да решат проблема с мръсния въздух в Русе, дори ако трябва да се внесат законодателни промени в тази насока.


Христо Иванов коментира и изказването на екоминистъра Емил Димитров, че в Русе "замирисало предизборно". Той бе категоричен, че това управление се е превърнало в шампионат по наглост.

Иванов бе категоричен още, че липсва политическа воля за трайно урегулиране на проблема със замърсяването на въздуха не само в Русе, но и в други градове в страната.

Вижте подробностите във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 21 Октомври 2020 17:14
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net