И Административният съд отхвърли жалбата за референдума в Русе

By 11 Юни 2019 Прочетена 1582 пъти 0
Припомняме, че от Инициативния комитет "атакуват" отказа на областния управител за провеждането на референдум Припомняме, че от Инициативния комитет "атакуват" отказа на областния управител за провеждането на референдум снимка: КИС 13

Административният съд отхвърли жалбата на Инициативния комитет за рефрендума за чиста околна среда в Русе срещу заповедта на областния управител, с която се отказва провеждане на обществено допитване.

В мотивите на съда се посочва, че отказът на областния управител е законосъобразен, защото компетентният орган, който се е произнесъл да няма референдум е Oбщинският съвет. Решението не е било оспорено и е влязло в сила.

Съдът посочва, че това не дава възможност на Инициативния комитет да поиска от областния управител да насрочи референдум. Той може да бъде сезиран само ако Общинският съвет е бездействал по направеното искане за провеждане на обществено допитване и въобще не е взел решение.

Председателят на Инициативния комитет Бойко Никифоров обаче не е съгласен с това и е категоричен, че ще обжалва определението пред Върховния административен съд. Срокът за обжалване на определението на Административния съд е 7 дни от съобщаването му на страните.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 11 Юни 2019 15:22
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net