Кметът на Русе Пенчо Милков и новият Общински съвет встъпиха в длъжност

By 11 Ноември 2019 Прочетена 2160 пъти 0
След полагането на клетва, досегашният кмет на Русе Пламен Стоилов връчи на новия градоначалник Пенчо Милков символите на общината След полагането на клетва, досегашният кмет на Русе Пламен Стоилов връчи на новия градоначалник Пенчо Милков символите на общината снимка: КИС 13

Новият кмет на Русе Пенчо Милков и общинските съветници положи клетва за встъпване в длъжност.

Това стана днес по време на учредителната сесия на местния парламент.

Областният управител на Област Русе Галин Григоров откри тържественото заседание на новия Общинския съвет. Той пожела успех на всички през новия 4-годишен мандат.

Председателят на Общинската избирателна комисия Николай Братованов обяви имената на всички 51 общински съветници, които влязоха в местния парламент както и избраните за кметове на Община Русе и на населените места. След полагането на клетва, досегашният кмет на Русе Пламен Стоилов връчи на новия градоначалник Пенчо Милков символите на общината и икона на покровителя на Русе - Свети Георги.


Наталия Кръстева от ГЕРБ и Иво Пазарджиев от ВМРО бяха двете номинации за председател на Общинския съвет. След проведения таен вот, от 44 действителни гласа, 28 бяха в подкрепа на Иво Пазарджиев, с което той бе избран за председател на местния парламент.

На първото заседание бе приет и състав на временната комисия, която ще изготви правилник за работа на Общинския съвет.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 11 Ноември 2019 20:19
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net