Кметът на Русе Пенчо Милков предлага анкетна комисия за въздуха, която да заседава публично

By 14 Ноември 2019 Прочетена 1518 пъти 0
Идеята е в нея да бъдат общински съветници и експерти, като те следва и да изслушват заинтересовани граждани Идеята е в нея да бъдат общински съветници и експерти, като те следва и да изслушват заинтересовани граждани снимка: КИС 13

Да се сформира временна анкетна комисия от общински съветници и експерти заради мръсния въздух в Русе, предлага кметът на Общината Пенчо Милков.

Тази негова инициатива е във връзка с основния проблем за русенци и в отговор на жалба по темата, която е отправена до Европейския парламент и до няколко български институции, включително и община Русе.

От изявлението на кмета става ясно, че ще предложи още в началото на работата на Общинския съвет да бъде сформирана подобна Комисия от общински съветници и експерти, която да събере цялата достоверна информация за качеството на въздуха и да изслуша всички компетентни органи и заинтересовани граждани. При необходимост ще поканени национални и международни експерти.


В отговора на кмета на Община Русе Пенчо Милков се посочва още, че подобно на Кръглата маса от 1990 година в София, Временната анкетна комисия може да стане орган и символ на гражданската активност и да постигне исторически успех. В тази връзка Пенчо Милков лично ще изпрати получената жалба до българските депутати в Европейския парламент с искане да го информират за действията, които ще бъдат предприети, тъй като гражданите на Русе трябва да знаят истината за замърсителите на въздуха и мерките срещу тях.

Кметът призовава всички активни и заинтересовани русенци да участват заедно с общинските съветници и експертите в Комисията, за която се предвижда да заседава публично пред обществеността.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 14 Ноември 2019 15:38
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net