Кметът на Русе за КИС 13: Няма как да вдигнем панически данъците на колите заради недостиг на пари

By 09 Декември 2019 Прочетена 1495 пъти 0
Пенчо Милков нарече "неправилен инструмент" предложението на администрацията за вдигането на данък "МПС" Пенчо Милков нарече "неправилен инструмент" предложението на администрацията за вдигането на данък "МПС" снимка: КИС 13

Най-вероятно размерът на отчисленията за отпадъците, които се плащат от Общините без изградени инсталации за сепариране и компостиране, няма да се увеличава през следващата година.

Това заяви Новините на телевизия КИС 13 кметът на Русе Пенчо Милков. Ако това се случи, отчислението за общината през 2020 ще остане 3,5 милиона лева.

Какво вече ви показахме в Новините вариантите, които са предложени от Министерството на околната среда и водите са увеличението от 57 на 95 лева на тон депониран отпадък да стане плавно през следващите години до 2022, а не от догодина. Освен това за общините, които изпълняват целите за рециклиране и отклоняване на биоразградимите отпадъци от депата, отчисленията се намаляват наполовина. Кметът Пенчо Милков заяви също, че до момента Община Русе е платила близо 18 милиона лева такива отчисления, а необходимата сепарираща инсталация струва едва 1/3 от тези пари.


Няма пряка връзка между предложените от Министерството варианти за отчисленията и данъка върху превозните средства, заяви още кметът Пенчо Милков. Той нарече "неправилен инструмент" обявеното предложение от администрацията за вдигане на данък "МПС" от 2020 година.

До 2021 година в страната се очаква да работят 53 инсталации за компостиране за зелени отпадъци, 45 регионални съоръжения за сепариране и 4 инсталации за анаеробно разграждане.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 09 Декември 2019 19:39
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net