Кметовете на Бяла и Сливо поле с нов мандат от първи тур, в Две могили - балотаж

By 28 Октомври 2019 Прочетена 1989 пъти 0
Резултатите от местния вот в трите общини Резултатите от местния вот в трите общини снимка: КИС 13

Пълно мнозинство ще имат представителите на ГЕРБ в общинските съвети в Бяла и Сливо поле. Там няма да има и балотаж за кмет, тъй като кандидатите на партията спечелиха с едно отиване до избирателните урни.

Димитър Славов спечели още един мандат като кмет на Община Бяла. Той направи това със солидна преднина от близо 55% пред втория Красимира Пенева от БСП. Димитър Славов получи подкрепата на 66,26% от гласоподавателите, а кандидата на социалистите – 11,72%. В Oбщинския съвет ГЕРБ печелят пълно мнозинство с над 58%. На второ място са от БСП с 13,23%, а на трето ДПС с 10,26%.

В Сливо поле, досегашният градоначалник Валентин Атанасов спечели на първи тур с близо 63% подкрепа. ГЕРБ има и пълно мнозинство в общинския съвет с 53, 41%. ДПС са втори с над 24%, а БСП са трети с малко над 15%.

В община Две могили пък ще има балотаж. На него отиват отиват кандидатите на ГЕРБ и СДС. На първи тур Божидар Борисов получи подкрепа от 38,64%, а Драгомир Драганов от СДС – близо 24% от упражнилите правото си на глас. В Общинския съвет ГЕРБ имат най-много представители, следвани от ДПС, СДС и БСП.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net