Масови оставки в Спешна помощ - Русе

By 12 Март 2019 Прочетена 2455 пъти 0
Предизвестията за напускане изтичат след по-малко от месец Предизвестията за напускане изтичат след по-малко от месец снимка: КИС 13

50 служители от Спешна помощ в Русе подадоха оставки.

Медицински персонал и шофьори настояват за по-добро заплащане и условия на труд. Освен това искат директор на Центъра да остане д-р Недка Дикова, която е изпълняващ длъжността.

Предизвестията за напускане изтичат след по-малко от месец. След това, работещите в Спешна помощ не могат да се ангажират с прогноза какво ще се случи.

Много е тежко положението за медиците от Ветово, които обслужват близо 22 000 души с една линейка. Ако екипът напусне, 12 населени места остават без Спешна помощ.

След протеста миналата седмица, все още никой не е дал отговори на въпросите на медиците. Затова те искат среща с представител на здравното министерство.

Както и на протеста, работещите в Спешна помощ отново изразиха подкрепа д-р Недка Дикова, която е изпълняващ длъжността директор на Центъра. Затова медици и шофьори настояват тя да остане начело, вместо спечелилата конкурса за длъжността д-р Иванка Маринова.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 12 Март 2019 15:59
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net