Международна рейтингова система нареди Русенския университет на четвърто място у нас /ВИДЕО/

By 13 Май 2020 Прочетена 2331 пъти 0

Трето място сред българските държавни университети в независимата международна рейтингова система UniRank.

В нея са включени само акредитирани висши училища, които предлагат обучение в степените бакалавър, магистър и доктор. Ранжирането е направено на базата на независими източници в Интернет пространството и не включва данни, подадени от самите университети.

В класацията Русенският университет заема престижното трето място сред държавните висши училища след Софийския университет и Технически университет - София. В цялата листа от 48 участващи университети той се нарежда на четвърто място след Нов български университет. Това прави висшето училище в Русе и най-високо класирания университет в България извън столицата.


В световен мащаб пък Русенския университет заема 1500 място от близо 6000 висши училища, които попадат в рейтинговата система UniRank.

Високият международен рейтинг на русенското висше училище е резултат от непрекъснатия стремеж на академичната общност да бъде източник на добри новини за постижения в образователната и изследователската дейност, за иницииране на събития в национален и международен мащаб, за иновативни практики във взаимодействието с регионалната екосистема. Календарът на събитията в Русенския университет е още по-наситен през тази година, когато на 11, 12 и 13 ноември ще бъде тържествено отбелязана 75-годишнината от неговото създаване.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 13 Май 2020 18:29
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net