НЧ "Христо Ботев - 1908" в Русе издаде първото за годината списание, посветено на Васил Левски /ВИДЕО/

By 18 Февруари 2021 Прочетена 1478 пъти 0

Днес се прекланяме пред паметта на Апостола на Свободата. На 18 февруари преди 148 години, Васил Левски е обесен край София.

За да почетат тази дата, от Народно читалище "Христо Ботев - 1908" в Русе издадоха първото за тази година списание Васил Левски, посветено на живота и делото на великия българин.

Един от най-задълбочените изследователи на Васил Левски е Стоян Стоянов от клуб "Традиция" в Русе. Неминуемо гибелата на Апостола е свързана с темата за неговото предателство, което според него не е извършено от Поп Кръстьо. Паралелно с това продължават и споровете за мястото, където е погребан Васил Левски. Предполага се, че това е църква в центъра на София.


За първи път броят на списание Васил Левски, издадено от Народно читалище "Христо Ботев - 1908", е от 16 страници и представя темата за посещенията на Апостола на Свободата в Русе.

Стоян Стоянов подготвя и второ издание на книжка за Васил Левски и връзката му с Русе , която ще представи на обществеността много по-мащабно прочуване с повече свидетелства и документи за посещенията на Апостола на Свободата в Русенско.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 18 Февруари 2021 19:31
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net