Не е установена липса на финансови средства в Центъра за спешна помощ в Русе

By 02 Август 2019 Прочетена 1713 пъти 0
Това става ясно от проверката на Дирекция "Вътрешен одит", разпоредена от министъра на здравеопазването през март Това става ясно от проверката на Дирекция "Вътрешен одит", разпоредена от министъра на здравеопазването през март снимка: КИС 13

Не е установена липса на финансови средства в Центъра за спешна медицинска помощ в Русе.

Това става ясно от проверката на Дирекция "Вътрешен одит", разпоредена от министъра на здравеопазването през март. Констатираните нарушения, свързани с неправилното разпределение на бюджетни средства за фонд "Работна заплата" вече са отстранени.

Според директора на центъра д-р Иванка Маринова, това, което е установено при проверката изобщо не може да се квалифицира като злоупотреба със средства. Установените нарушения се отнасят до неправилно разпределение на бюджетни средства за фонд "Работна заплата" за тази година, без да бъдат предвидени предстоящи финансови събития за които е трявбало да бъдат планирани допълнителни средства. След проверката е направено предписание за отстраняване на констатираните нарушения.

От Агенцията за държавна финансова инспекция също извършиха проверка, но тя не е установила нарушения в центъра за спещна медицинска помощ в Русе.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net