Нов трагичен инцидент с пешеходец на булевард "България" в Русе

By 14 Юни 2018 Прочетена 2213 пъти 0

81-годишен мъж загина, след като беше блъснат от лек автомобил на международното шосе в Русе. Въпреки че наблизо има подлез той е прескочил мантинелата между двете платна на булевард "България".

Сигнал за инцидента е подаден малко преди 08:00 часа тази сутрин.

Лек автомобил с разградска регистрация, управляван от 26-годишен шофьор, се е движел по булевард "България" в посока София. Пешеходецът е прескочил мантинелата, за да пресече международното шосе. По първоначална информация мъжът е ударен със страничното огледало.

Пристигналият екип на Спешна помощ само е констатирал смъртта на пешеходеца. На мястото на инцидента бе изпратена група на Oбластната дирекция на МВР, която извърши оглед на местопроизшествието. Заради инцидента движението по булеварда беше затруднено и трафикът се пренасочваше през града.

Припомняме, че това е поредния случай на загинал човек на международното шосе.

Хората в района отдавна настояват за изграждането на пешеходен надлез, с който ще се намалят катастрофите с фатален край. Общинският съвет вече гласува решение за изработването на подробен устройствен план, регулация и построяване на надлеза. Предвидени са 10 хиляди лева в бюджета на Общината за тази година за проектирането на съоръжението, което ще свърже квартала над булевард "България" с останалата част от града.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net