Нови 3 случая на COVID-19 в Русе, никой от тях не е контактен на кмета

By 07 Юли 2020 Прочетена 2403 пъти 0

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на област Русе са констатирани 4 нови случая на коронавирус през последното денонощие. Както е известно от вчера сред тях е и кметът на Община Русе, който към момента се намира на лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. Понастоящем той е с пневмония, но е в стабилно състояние. Сред симптомите му, които датират от 2-ри юли, са кашлица, отпадналост и фебрилитет до 37.5°С.

Останалите три случая са при жени на 26, 58 и 73 години. От началото на месеца 26-годишната жена е с повишена температура до 37.5°С, а от миналия петък е със загуба на обоняние и вкус. Също така между 3-ти и 5-ти юли тя е била на почивка в Родопите. Жената е безработна.

РЕКЛАМА:


58-годишната жена се оплаква от отпадналост, кашлица и болки в гръдната област, но е без повишена телесна температура. Симптомите й датират от 4-ти юли. За момента и двете жени са на домашно лечение, като трябва да бъде отбелязано, че те не са контактни една на друга.

Що се касае до 73-годишната пациентка, то от една седмица тя е с отпадналост, задух, кашлица и температура до 38.0°С. От вчера жената е хоспитализирана в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Медика Русе“. Тя също не е контактна на някои от случаите. За сега е в средно тежко състояние, като сред придружаващите й заболявания са хипертония и диабет.

Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско стана 40, като активните случаи са 23 – 21 от гр. Русе и по един от гр. Бяла и село Щръклево. От активните случаи към момента девет са хоспитализирани, а четиринайсет са на домашно лечение.


Всички контактни лица на посочените случаи са установени и са им връчени предписания за 14 дневна домашна карантина.

Интересен е и фактът, че от активните случаи 26% са мъжете, а жените са 74%, което като бройка означава съответно 6 и 17. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 25 са жените, а мъжете са 15.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 07 Юли 2020 15:22
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net