Общински съвет - Русе заседава без председателя и под засилени мерки за сигурност /ВИДЕО/

By 19 Март 2020 Прочетена 2297 пъти 0

Общинските съветници от ГЕРБ не се явиха на днешната сесия на Общинския съвет в Русе, която се проведе при стриктни предпазни мерки.

Сесията беше изместена в пленарна зала, като всички общински съветници бяха с маски и разположени на посочените от здравните власти места на достатъчно разстояние един от друг. От ГЕРБ обаче прочетоха декларация с която обясниха защо не са се явили на заседанието и настояха то да се отмени, за да се спазят препоръките за социална изолация. Според председателя на групата Бедрос Пехливанян решението на партията е израз на желанието им да спазват законовите разпоредби, заради опасността от коронавирус.


Кметът на Русе Пенчо Милков се възмути от поведението на общинските съветници от ГЕРБ и заяви, че се е допитал до Министерството на здравеопазването откъдето са му казали, че сесията трябва да се проведе. Той бе категоричен, че са създадени подходящи условия и няма причини заседанието да не се проведе.

След като гласуваха дневния ред в отсъствието на общинските съветници от ГЕРБ, беше прието предложение заседанието да продължи при закрити врата - без присъствието на медии и граждани. На него не присъства и председателят на местния парламент Иво Пазарджиев, който се самоподложи на карантина след едноседмичен престой в Австрия. Неговите функции днес пое заместника му Пламен Рашев.

Пълен запис от откритата част на сесията може да гледате на ТОЗИ ЛИНК!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 19 Март 2020 13:12
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net