Обжалват отказа на областния управител за провеждане на референдум в Русе

By 25 Април 2019 Прочетена 1732 пъти 0
Според Бойко Никифоров отново не е бил взет предвид броят на гласоподавателите, които имат право да гласуват на местни избори Според Бойко Никифоров отново не е бил взет предвид броят на гласоподавателите, които имат право да гласуват на местни избори снимка: КИС 13

Инициативният комитет за провеждане на референдум за чиста околна среда в Русе обжалва заповедта на областния управител, с която беше прекратено производството по преписката.

Според Бойко Никифоров отново не е бил взет предвид броят на гласоподавателите, които имат право да гласуват на местни избори при определяне на валидността на подписката.

Заповедта се обжалва пред Административния съд, чрез областния управител. От Инциативния комитет за рефереднума са убедени, че ще бъде лесно да докажат правотата си, тъй като според тях, са събрали необходимия брой подписи за провеждане на допитването. Твърдят, че имат с поне 1000 повече отколкото е минималният праг от 10% от броя на гласоподавателите, които са с право да участват на местни избори.

Бойко Никифоров е категоричен, че ще се бори докрай, дори съдът да не се произнесе в негова полза.

Очаква се, след като тръгне процедурата по обжалването, да бъде насрочена и дата за първото заседание по делото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 25 Април 2019 15:39
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net