Окръжният съд остави в ареста единия подсъдим за убийството на русенски златар

By 26 Април 2016 Прочетена 2453 пъти 0

Днес Русенският окръжен съд гледа молба за промяна на мярка за неотклонение по делото за убийството на бижутера Явор Николов.

Единият от подсъдимите Пламен Миланов е поискал мярката му задържане под стража да бъде заменена с по-лека като домашен арест, парична гаранция или подписка. Молбата е била подадена на 7 април.

В мотивите се посочва, че подсъдимият по никакъв начин не е попречил на провеждането на досъдебното производство и на съдебното следствие. Изтъкнати са и нови обстоятелства – раждането на детето му и отнемане на апартамента му, заради необслужван ипотечен кредит.

Освен това Пламен Миланов веднъж е бил задържан и освободен по време на досъдебното разследване, а след това се е явил сам при повторното му повикване в полицията.

Според прокуратурата молбата на подсъдимия е неоснователна и не следва да бъде уважена. Мотивите са, че подсъдимият може да се укрие или да извърши ново престъпление, както и че няма нови обстоятелства, които да налагат промяна на мярката за неотклонение в по-лека.

Съдът уважи мнеието на държавното обвинение и се произнесе с определение, с което остави в ареста Пламен Миланов.

Беше насрочена и дата за следващо заседание по делото, на което ще присъства и другият подсъдим – Николай Ламбаджиев. То ще се проведе на 16 май. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net