Първа копка: Ремонтът на булевард "Трети март" в Русе започна /ВИДЕО/

By 05 Юни 2020 Прочетена 2268 пъти 0

Започна дългоочакваната реконструкция на булевард "Трерти Март" в Русе.

Днес беше направена символична първа копка за началото на мащабните строителни дейности. Рехабилитацията на булеварда се извършва по трансграничен проект между Русе и Гюргево. 

Реконструкцията и модернизацията на бул. "Трети март" включва и свързания с него Сарайски мост, който от години е в много лошо състояние, заяви кметът на община Русе Пенчо Милков. 


Областният управител Галин Григоров пък определи реконструкцията на булеварда като един от най-важните инфраструктурни проекти в региона.

Целта на проекта е да допринесе за устойчивата мобилност на хората и стоките в трансграничния регион чрез подобряване и поддържане на пътната инфраструктура. По проекта ще се извърши основен ремонт на пътните платна на булеварда и ще се укрепи конструкцията на Сарайския мост. Ще се изградят нови трасета за движение на велосипеди, а в зоната на кръстовищата ще бъде осигурена достъпна среда. Ще бъде изпълнена нова сигнализация с пътни знаци и маркировка и ще бъде изградена система за видеонаблюдение и следене на трафика.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 05 Юни 2020 16:47
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net