Пенчо Милков спечели категорично балотажа в Русе

By 04 Ноември 2019 Прочетена 1603 пъти 0
Новият кмет на Русе Пенчо Милков ще встъпи в длъжност на първото заседание на Общинския съвет Новият кмет на Русе Пенчо Милков ще встъпи в длъжност на първото заседание на Общинския съвет снимка: КИС 13

Кандидатът на "БСП за България" Пенчо Милков спечели балотажа за кмет на Община Русе. Той изправри своя опоненто от ГЕРБ Диана Иванова с близо 24%.

За кандидатът от левицата своя глас са дали 30 975 души или 60,53%. Диана Иванова пък събра 18 764 гласа, което се равнява 36,63%. 1456 души (или 2,85%) пък са пуснали бюлетина с "Не подкрепям никого". Като цяло избирателната активност в общината беше по-ниска в сравнение с първия тур – малко над 36,5%.


На пресконференция председателят на Общинската избирателна комисия в Русе Николай Братованов обяви окончателните резултати от балотажа. Освен Русе, ГЕРБ загуби на втори тур и кметовете си в селата Николово и Сандрово. Там спечелиха съответно Златан Ванев от партия "Възраждане" и Георги Пенков от БСП. В село Просена, където също имаше балотаж, спечели Радостина Давидова от ГЕРБ.

По закон първото заседание на новоизбрания Общински съвет, в който вече стана ясно, че влизат 10 партии и коалиции, се насрочва от областния управител. Очаква се това да стане в близките дни.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 04 Ноември 2019 15:09
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net