Питане от ВМРО: Докога Община Русе ще плаща отчисления заради липса на нужните инсталации?

By 16 Декември 2019 Прочетена 1219 пъти 0
ВМРО иска и да се извърши анализ на действията на администрацията през годините ВМРО иска и да се извърши анализ на действията на администрацията през годините снимка: КИС 13

На въпроси, свързани с отчисленията за отпадъците, да отговори на следващото заседание на Общинския съвет кметът на Русе Пенчо Милков.

За това настояват в изявление от групата на ВМРО в местния парламент. Те искат и да се извърши анализ на действията на администрацията през годините, за да се разбере защо в Русе няма изградена инсталация за сепариране на битови отпадъци.


Според общинския съветник от патриотите Пламен Цветков, на територията на общината се генерират около 67 000 тона отпадъци, за които се плащат отчисления, тъй като няма изградена инсталация за сепариране и компостиране. В тази връзка от групата на ВМРО настояват на следващото заседание на Общинския съвет да получат отговор на няколко въпроса.

Припомняме, че през миналата седмица от НСОРБ и Министерството на околната среда и водите постигнаха споразумение, за определяне на по-ниски и балансирани размери на отчисленията за депониране на отпадъци. Така през 2020 година сумите ще се изчисляват на база 69 лева за тон, през 2021 – 82 лева,, за да достигнат 95 лева за тон през 2022. По този начин се дава възможност да се направи необходимия преход към въвеждането в експлоатация на изграждащите се към момента общински инсталации за третиране и компостиране и за сепариране на битовите отпадъци.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 16 Декември 2019 17:34
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net