Пияният шофьор, убил бебе на пътя в Русе, остава в ареста

By 23 Декември 2019 Прочетена 1629 пъти 0
Той е бил осъждан 10 пъти, като едната му присъда е за изнасилване Той е бил осъждан 10 пъти, като едната му присъда е за изнасилване снимка: КИС 13

По искане на Окръжна прокуратура – Русе, съдът взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на шофьора, допуснал на 19 декември катастрофа, при която е причинена смърт на дете на 1 годинка и средни телесни повреди на две лица.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че са налице обосновано предположение за авторството на деянието, както и основание, че Д.Т. може да се укрие или да извърши друго престъпление, поради което го задържа. Пред съда, Д.Т. изрази становище, че е съгласен да бъде задържан. Определението на Окръжен съд – Русе подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд - Велико Търново. Задържаният е изписан от болница и е настанен в ареста.


Припомняме, че по случая е образувано досъдебно производство, което се ръководи от Окръжна прокуратура – Русе. С постановление на наблюдаващия прокурор от 20 декември, като обвиняем за престъпление по чл. 343, ал. 4 от Наказателния кодекс, е привлечен водачът на лекия автомобил "БМВ 316" Д.Т.Т. – на 43 години. Той е управлявал автомобила като неправоспособен водач и след употреба на алкохол с концентрация от 2,44 на хиляда в кръвта си. От деянието му е причинена смърт на едно лице и средни телесни повреди на други две лица.

До момента извършителят е осъждан общо 10 пъти, последно с присъда на Окръжен съд – Пловдив за грабеж, противозаконно проникване в чуждо жилище и изнасилване. Изтърпял е общо наказание от 5 години и 11 месеца лишаване от свобода и е освободен от затвора през 2015 година.


По делото са извършени огледи, разпитани са свидетели, изискани са справки, взети са проби от кръв и урина, назначени са медицински експертизи за установяване концентрацията на алкохол в кръвта на водача и преценка за евентуална употреба и на наркотични вещества. Автомобилът е иззет като веществено доказателство. Обвинението е за престъпление по чл. 343, ал. 4 от Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 3 до 15 години.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 23 Декември 2019 17:56
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net