Подават оферти за ремонт на пътя Русе - Кубрат

By 17 Май 2019 Прочетена 1474 пъти 0
Това ще бъде втори опит за провеждане на процедурата, след като в края на миналата година тя беше спряна Това ще бъде втори опит за провеждане на процедурата, след като в края на миналата година тя беше спряна КИС 13

До 13 юни се подават оферти за участие в обществената поръчка за ремонт на пътя Русе - Кубрат.

Това ще бъде втори опит за провеждане на процедурата, след като в края на миналата година тя беше спряна, заради пропуски в документацията.

Пътят не е ремонтиран основно повече от 30 години. 46-километровата отсечка е в много лошо състояние, като е оценено, че 60% от настилката е износена. Установено е, че в редица участъци отводняването също не е добро.

Ако новата обществена поръчка се окаже успешна, евентуалният ремонт между Русе и Кубрат ще струва около 40 милиона лева. Предвижда се обаче това да стане със средства по Оперативна програма "Региони в растеж" ако има останал неизползван финансов ресурс.

При положение, че се стигне до този етап, срокът за изпълнението на строителните дейности ще бъде 10 месеца. Фирмите, които желаят да участват в обществената поръчка могат да подадат офертите си до 13 юни.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net