Полицията в Русе засилва присъствието си през почивните дни /ВИДЕО/

By 16 Април 2020 Прочетена 1550 пъти 0

Засилено полицейско присъствие и стриктен контрол на въведените мерки ще има в Русенско.

По време на предстоящите Великденски празници ще бъдат усилени дежурните екипи от Областната сдирекция на МВР в Русе, които ще работят на контролно-пропускателните пунктове, за да не бъде допуснато безцелно преминаване.

Припомняме, че според заповедта на здравния министър, от областните градове може да се излиза само когато има основание за това - упражняване на трудова дейност, здравословни причини, завръщане на постоянен или настоящ адрес. През почивните дни за повечето хора основанието за напускане и влизане с цел отиване на работа отпада, затова ще има засилен контрол на шестте КПП на входовете и изходите на Русе. По време на предстоящите Великденски празници ще бъдат усилени дежурните екипи, които ще работят на тези пунктове, за да не бъде допуснато безцелно преминаване. От извършените до момента проверки на декларации, са установени данни за 7 нарушения, като са образувани 4 досъдебни производства и 3 преписки.


В идните дни полицейските служители ще охраняват и по-големите православни храмове в областта, търговски обекти и тържища, както и местата, където се очаква да има по-голяма посещаемост от граждани. В тези райони ще бъде засилено полицейското присъствие, като целта е както охрана на обществения ред, така и изпълнение на противоепидемичните мерки. 

До момента в ОДМВР - Русе са образувани 16 досъдебни производства за нарушаване на карантина. А само през тази седмица от служители на полицията са съставени над 100 акта за нарушения на въведените забрани, във връзка с извънредното положение - най-вече за липсата на предпазни маски и за посещение на забранени зони.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 16 Април 2020 17:56
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net