Пореден протест срещу стратегията за детето се проведе в Русе

By 03 Юни 2019 Прочетена 1898 пъти 0
Родителите са притеснени, че отделни текстове, свързани със стратегията, все още съществуват в законодателството Родителите са притеснени, че отделни текстове, свързани със стратегията, все още съществуват в законодателството снимка: КИС 13

Пореден протест срещу Стратегията за детето се проведе в Русе.

Въпреки многократните уверения на премиера Бойко Борисов и на социалния министър Бисер Петков, че е спряна за преработване, родителите са притеснени, че отделни текстове, свързани със стратегията, все още съществуват в законодателството.

Според родителите се дават прекалено много права на децата, включително и това да се оплачат от майка си или баща си ако не им задоволяват прищевките. Хората са притеснени и от създаването на нова мониторингова система, с която ще разполагат социалните служби.

Според Десислава Величкова, която организира протеста, не се прави достатъчно, за да се задържи детето в семейството.

Междувременно стана ясно, че вече са изпратени писма до отговорните институции, с цел да се вземат мерки. След като бъде готова новата стратегия за детето, от организаторите на протеста ще искат да я прегледат и ако открият притеснителни текстове, ще я върнат за преработване.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net