Поредна тежка катастрофа блокира с часове входа на Русе от Варна

By 25 Септември 2019 Прочетена 2016 пъти 0
Тежката катастрофа е станала на метри от мястото, където вчера лек автомобил се заби в стълб на уличното осветление Тежката катастрофа е станала на метри от мястото, където вчера лек автомобил се заби в стълб на уличното осветление снимка: КИС 13

Румънски циментовоз се преобърна тази нощ на булевард "Христо Ботев" в Русе.

Сигналът за преобърнатия циментовоз е получен в 00:20 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Инцидентът с тежащия над 50 тона камион е станал на входа на Русе от Варна, на метри от мястото, където вчера лек автомобил се заби в стълб на уличното осветление.

По инфорамция от полицията тежкотоварният автомобил с румънска регистрация се отклонил вляво и се блъснал в бордюр. Вследствие на това се преобърнал на платното за движение, разпилявайки голямо количество цимент.

Пострадал е единствено водачът на влекача, румънски гражданин, който е с фрактури на ребра и прешлен. Той е бил освободен след преглед в болница. По циментовоза пък са нанесени значителни материални щети.

Инцидентът е документиран от екип на Пътна полиция, като за причина за настъпване на тежкото ПТП се посочва несъобразената скорост. Пробата на водача за алкохол е била отрицателна.

На мястото са били изпратени и два екипа на пожарната, които са предприели необходимите мерки за обезопасяване на превозното средство и местопроизшествието, заради разлив на гориво.

Движението по булеварда в района на инцидента бе спряно и в двете посоки докато се извършваха действията по освобождаването на пътното платно от обърнатия бетоновоз с помощта на специализирана техника.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net