Предложение на адвокат: Да има съкратено съдебно производство само, когато всички страни са съгласни

By 03 Юни 2019 Прочетена 4280 пъти 0
To идва, след като присъдата на убиеца на Виктория Маринова в Русе беше намалена с 1/3 To идва, след като присъдата на убиеца на Виктория Маринова в Русе беше намалена с 1/3 снимка: КИС 13

Съкратено съдебно следствие да има само в случаите, когато всички страни са съгласни за това.

Предложението идва, след като присъдата на убиеца на Виктория Маринова в Русе беше намалена с една трета, тъй като производството беше по съкратената процедура.

Според адвоката Андрей Желязков, трябва да има промяна в Наказателно-процесуалния кодекс /НПК/, която да взема предвид и становището на роднините на жертвата дали да има съкратена процедура.

Народният представител Искрен Веселинов от Обединени патриоти е категоричен, че трябва да се търси консенсус по всички варианти за промяна на НПК в тази посока. Народният представител от ГЕРБ Андриан Райков също е на мнение, че предложенията за промяна трябва да се обсъдят с всички политически сили в Народното събрание. Народният представител от БСП Пенчо Милков от своя страна смята, че освен възмездие, трябва да има и бързина на производството.

Председателят на адвокатската колегия в Русе Людмил Павлов обаче счита, че освен политическата воля, трябва да се изясни становището на съда и прокуратурата.

Депутатите поеха ангажимент да се организира дискусия в правната комсиия в Народното събрание за обсъждане на предложенията за промени в НПК по отношение на съкратената съдебна процедура.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net