Представиха мерки за насърчаване на гражданското участие в работата на Областната управа в Русе

By 04 Декември 2019 Прочетена 976 пъти 0
Основните предложенията са да има повече обществени обсъждания по регионални и местни проблеми Основните предложенията са да има повече обществени обсъждания по регионални и местни проблеми снимка: КИС 13

Мерки за насърчаване на гражданското участие в работата на Областната администрация представиха днес на кръгла маса в Русе.

Основните предложенията са да има повече обществени обсъждания по регионални и местни проблеми и да се разшири партньорството с неправителствения сектор. Обмислят се и варианти за по-често използване на електронните канали за комуникация между гражданите и администрацията.


От направена анкета с граждани, неправителствени организации и представители на бизнеса става ясно, че всички искат да имат повече информация за работата на областната управа. Проучването показало, че според гражданите работата по проекти трябва да е по-прозрачна. Анкетата сочи също, че е необходимо уебстраницата на администрацията да има повече насоченост към гражданите.

На базата на препоръките от анкетата са разработени конкретни мерки за по-широко включване на гражданското общество в дейността на Областната управа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 04 Декември 2019 20:05
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net