Презастраховане: СДС сезира предварително Гешев за все още непродаденото летище край Русе /ВИДЕО/

By 19 Февруари 2020 Прочетена 1567 пъти 0

Пускат предварителен сигнал до главния прокурор за евентуалната продажба на летището в русенското село Щръклево.

Това си намерение заявиха днес на пресконференция общинските съветници от СДС. Според тях имало много неясноти в инвестиционния план на малайзийската компания, която иска да купи летището.

Общинският съвет в Русе даде "зелена светлина" на потенциален инвеститор за летището /РАЗШИРЕН РЕПОРТАЖ/.


Общинският съветник Елеонора Николова смята, че главният прокурор Иван Гешев би могъл да провери сделките по Закона за насърчаване на чужди инвестиции, така както възнамерява да направи това с приватизационните сделки.

От СДС не са убедени, че продажбата е най-добрият вариант за летището, тъй като смятат, че се знае твърде малко за инвеститора. Те искат и доказателства, че инвеститорът има сериозни намерения, за да не стане така, че Русе да пропусне шанса да се превърне във важен транспортен център.

Припомняме, че Общинският съвет даде предварително съгласие за прилагане на мярка за насърчаване на инвестициите спрямо летището в Щръклево. С това решение се предоставя възможност на частната компания, която е заявила инвестиционно намерение, да представи предложението си пред съответните държавни органи, за да получи сертификат за инвестиции - клас "А".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 19 Февруари 2020 16:28
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net