Прокуратурата повдигна обвинение на задържания за убийството в Русе

By 10 Октомври 2019 Прочетена 1626 пъти 0
Предстои внасяне на искане в Окръжния съд за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" Предстои внасяне на искане в Окръжния съд за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" снимка: КИС 13

Окръжна прокуратура повдигна обвинение срещу предполагаемия извършител на убийството, което стана на 8 октомври вечерта в Русе

Обвинението е във връзка с образуваното досъдебно производство за убийството на 36-годишен мъж на улица "Света Петка" в Русе. Повдигнатото обвинение срещу предполагаемия извършител на деянието е за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 от Наказателния кодекс, а именно умишлено убийство по особено мъчителен начин.С постановление на Окръжна прокуратура от 09 октомври обвиняемият е задържан под стража за срок до 72 часа.

По делото са извършени всички необходими първоначални следствени действия – огледи, разпити на свидетели, включително и пред съдия от Окръжен съд – Русе, приобщени са веществени доказателства и са назначени експертизи. Сформиран е екип от разследващи полицаи от Областната дирекция на МВР – Русе, които да проведат разследването по делото.

Предстои внасяне на искане в Окръжния съд за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража". За извършеното престъпление в законът е предвидено наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net